Overslaan en naar de inhoud gaan
ziekenbezoek

Over het bezoek aan zieken en bejaarden

Het is een van de hoofdtaken van de 'herders' (pastoor, diaken, leden van het Team van de Pastorale Eenheid) om op bezoek te gaan bij die leden van de gemeenschap die getroffen werden door ziekte, ongeval, tegenslag of ouderdom.

De zorg voor de thuisgebonden mens vindt haar fundament op de woorden van de Heer Jezus zelf. Het is een zorg die de Kerk aangaat, de hele geloofsgemeenschap. Wie ziek is of ouder en thuis gebonden, vindt het fijn dat er mensen zijn die op bezoek komen en die naar hem of haar luisteren.

Elke christen is geroepen om de thuisgebonden mens bij te staan en een stukje mee te gaan op zijn of haar lijdensweg. Met een bezoek en ons gebed kunnen wij de Heer aanwezig brengen bij de mensen.

 

Wenst u een bezoek ?

We brengen heel graag een bezoekje aan mensen die dat wensen; hetzij thuis, in het ziekenhuis, of in het Welzijnscentrum (rusthuis).

Maar omwille van privacy-redenen zijn wij daar vaak niet van op de hoogte. Wanneer iemand in eer en geweten meent en weet dat een bezoekje nuttig en wenselijk zou zijn, wil dat dan aub. aan ons melden.

U kan hiervoor gewoon bellen naar iemand van onze contactpersonen of onderstaand formulier invullen en verzenden: