Overslaan en naar de inhoud gaan
Vincentius

Noodhulp voor mensen met problemen

Ondanks alle sociale voorzieningen blijken er steeds meer mensen te zijn die in deze tijd uit de boot van onze georganiseerde samenleving dreigen te vallen; we denken hierbij aan hen die in de schuld geraken, die hun woning dreigen te verliezen, de energiekosten niet meer kunnen betalen of alleenstaande ouders met kinderen die de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen, enz...

Individuele opvang is nodig maar niet gemakkelijk, vooral van mensen die (tijdelijk) niet meer bij OCMW en andere sociale instellingen terecht kunnen. Daarom zijn we blij dat we deze mensen kunnen doorverwijzen naar de hulpactie Vincentius die in naam van de gemeenschap zonder veel voorwaarden te stellen een helpende hand reikt met voeding, kleding en andere steun...Vincentius doet werkelijk wonderen... met de hulp van milde sponsors en dankzij de inzet van talrijke vrijwilligers.

Onze pastorale eenheid ondersteunt het Vincentiuswerk met onze jaarlijkse kerstactie (een geschenk voor Jezus), de kerstcollecte, collecte van Witte Donderdag.

Ook wij kunnen het Vincentius-werk steunen door:

- onze giften van geld, voedsel, kleding enz.... (zie Vincentius-website)
- door via allerhande acties te sponsoren
- door vrijwillige medewerker te worden (er zijn vele helpende handen nodig bij het klaarmaken en uitreiken van de voedselpakketten).