Overslaan en naar de inhoud gaan

Parochieblad - Kerk en Leven

Voor de opbouw van een (geloofs)-gemeenschap is een goede communicatie erg belangrijk. In onze pastorale eenheid verloopt een belangrijk deel traditioneel via het Parochieblad of Kerk en Leven.

Elke week (op dinsdag, woensdag of donderdag) verschijnt er in heel de Vlaamse kerkgemeenschap het van oudsher bekend parochieblad of Kerk en Leven. Dit is het weekblad van de Vlaamse kerkgemeenschap met daarin altijd belangrijke en recente informatie en duiding bij de gebeurtenissen in onze (wereld)kerk. 

Dit parochieblad dat in het totaal wel 20 pagina's telt (van A3-formaat) wordt gemaakt en gedrukt door een redactieteam van de uitgeverij Halewijn in Antwerpen. Zij maken de gemeenschappelijke bladzijden (16) en bepalen de redactionele lijn.

Maar het parochieblad bevat wekelijks ook 4 plaatselijke pagina's met plaatselijk nieuws uit onze eigen pastorale eenheid en lokale gemeenschappen. 

Lambert Cuenen is de eindredacteur van deze plaatselijke pagina's ! We zijn hem hiervoor heel   dankbaar want hij steekt daar als vrijwilliger elke week verschillende uren van zijn vrije tijd in ! Voor eender welke vraag tot publicatie kan men zich tot hem richten. 

Lambert

Maar de plaatselijke misintenties, nieuwsberichten, verslagen van activiteiten en gebeurtenissen worden vooral samengebracht door onze plaatselijke tekst-inzenders. Zij hebben de taak om ons op de hoogte te houden van nieuwtjes, activiteiten en berichten van de lokale gemeenschap. 

Als u voor een of andere gelegenheid een bericht in ons parochieblad wenst te plaatsen, kunt u ook met hen contact opnemen of hen berichten toezenden.

Lokale tekstinzenders parochieblad

Eigenbilzen
Swennen Frans
089/411590
Grote Spouwen
Hardy Robert
012/453339
Hees
Vos Elvira
0479/644692
Hoelbeek, Waltwilder
Cools Jules
089/41 43 79
Hoelbeek
Moesen Johan
089/246412
Kleine Spouwen
Steegen Gilbert
089/491509
Martenslinde
Thijs Emmanuel
089/415012
Mopertingen
Moors Lia
+3289491164
Rosmeer
Konings Filip
012/457380
Hoelbeek, Waltwilder
Cools Jules
089/41 43 79

Een abonnement nemen op het parochieblad

Een abonnement op Kerk en Leven loopt over 1 jaar van januari tot december. De hernieuwing van het abonnement gebeurt ieder jaar in de maanden oktober en november. Alle inwoners krijgen een vrijblijvende uitnodiging en de abonnees krijgen een herinnering om hun abonnement te vernieuwen. 

De abonnementsprijs (voor de 48 nummers) bedraagt vanaf 2024 HELAAS al 62 euro. Dat is een onwaarschijnlijke prijsstijging, te wijten aan allerlei redenen waarvan u de meeste al van buiten kent. Maar grootste oorzaak is toch vooral het sterk dalend aantal abonnees.
Men kan dit bedrag op elk ogenblik storten op de bankrekening BE76775595568095 van Parochienieuws Bilzen-Oost. Wil er aub wel rekening mee houden dat de administratieve verwerking van een abonnement bij Halewijn en De Post ongeveer 14 dagen kan duren !

De digitale versie van het parochieblad

Op de website kerkenleven.be kan een abonnee zich registreren met het abonneenummer (staat afgedrukt rechts bovenaan op uw parochieblad) en een account aanmaken. Eenmaal geregistreerd kan men heel eenvoudig de digitale versie van het algemeen parochieblad (dus niet de lokale pagina's) raadplegen...
 

Kerk & Leven niet (goed) ontvangen ?

De abonnementen van Kerk en Leven worden beheerd in het gedigitaliseerde KLAS-systeem. Pastoor Thieu Tielens is eindverantwoordelijke voor de abonnering. Dankzij de digitalisering is het aantal foute of laattijdige bedelingen sterk teruggelopen en wij doen ons uiterste best om u elke week uw parochieblad te bezorgen.

Maar hebt u Kerk & Leven op donderdag nog niet ontvangen ? Of liep er iets anders mis ? Meld het dan via onderstaand formulier. We sturen u met een prioritaire zending uw blad na.